Vedlikehold av fasade og tak

vedlikehold-tak-fasade

Det er som regel dyrt å være etterpåklok, og det gjelder også for fasader og tak på alle typer bygninger – det seg være en enebolig eller en større bygning. Sopp og råte er skader som koster det norske samfunnet mange millioner hvert eneste år, og alt dette kunne vært unngått dersom man jevnlig gjorde vedlikehold av fasade og vedlikehold av tak.

Det er slettes ikke alle som tenker på at huset trenger jevnlig vedlikehold for å ha best mulig levetid. Enkelte velger å vente til fasaden har blitt såpass slitt at noe må gjøres med den, før de punger ut for det som blir en tilnærmet ny fasade. Men for en brøkdel av summen kan du bruke litt tid hvert eneste år på vedlikehold av byggets fasade og tak, og spare store summer.

Men vi vet alle at vedlikehold, rengjøring og den slags er et ork. Følgelig anbefaler vi at man setter bort vedlikeholdet til profesjonelle. Ta kontakt med Heimdal Malerteam snarest for å bestille befaring!

Den fremste grunnen til at man bør vedlikeholde fasade og tak jevnlig, er for å forlenge levetiden til materialene og unngå skader i form av råte og den slags. Men det er ikke til å stikke under en stol at en flott og velholdt fasade ser innbydende og hyggeligere ut. Dette gjelder spesielt for bedrifter og andre bygninger som «bør se bra ut», men gjelder naturligvis også for vanlige eneboliger.